Pelkkä musta taustakuva.jpg
  • Milja

VIERASKYNÄ: Taina/Luontoinen

Vieraskynä -sarjassa luonnosta, hyvinvoinnista ja luovuudesta kiinnostuneet ja inspiraationsa ammentavat kertovat vuoroin omasta kokemuksestaan ja yritystoiminnastaan näiden ihanien aiheiden parissa.

Kuka olet ja mitä teet?


Tervehdys Seinäjoelta! Tässä vieraskynäilee ForestFlow'n blogiin Taina, joka häärii luovan hyvinvointialan parissa. Kiitos Miljalle kutsusta kirjoittamaan, toivottavasti tämä(kin) teksti innostaa sinua pujahtamaan luonnon helmaan!


Toteutan juttujani, luontoani, toiminimellä Luontoinen. Tahdon tarjota lämminhenkisiä ja yksilön omia kokemuksia tukevia, luonto- ja maayhteyteen pohjautuvia palveluja. Koen tärkeäksi, että jokainen saa oman kokemuksensa kautta tunnustella asioita ja vastaanottaa sen, minkä kokee sisäisessä tuntemuksessaan värähtelevän. Luontoyhteys kulkee vahvana kudelmana Luontoisen kaikessa toiminnassa:


- Yrtit & luontoyhteysohjaus: kokemuksellista oppimista rohtomaailmasta, helposti ja käytännönläheisesti. Yhdessä puuhastelu tuo lämminhenkisen ja yhteisöllisen kokemuksen, joka opin ohella ravitsee pitkään. Yrttikursseihini sujauttelen myös ekoterapeuttisia menetelmiä, jotka luovat syvempää ymmärrystä ja yhteyttä luontoon. Erityisiä luontoyhteystapahtumia tarjonnassani on toisinaan; ne ovat meditatiivisia ja juurruttavia hetkiä luonnossa aistien ja havainnoiden, luovasti tutkien vuorovaikutusta.


- Äänimatka: harmoniset soinnut johdattelevat sinut kiehtovalle matkalle unen ja valveen rajamaille. Äänimatkalla soitan lempeästi kumahtelevia ja värähteleviä soittimia. Ääni ja värähtely rauhoittavat, rentouttavat ja hoitavat olemustasi kokonaisvaltaisesti. Värähtely on myös ensimmäinen liikemalli, kaikki maailmankaikkeudessa resonoi keskenään aaltoillen ja värähdellen.


- Luonnollinen läsnäolo, hengitys ja liike: ohjaan läsnäolevan liikkeen ja kehotietoisuuden kursseja sekä lempeää joogaa. Tunneillani ei ole tarvetta pyrkiä tiettyyn muotoon tai tuntemukseen, kulttuurin luomaan odotukseen. Kuunnellen ja kunnioittaen, olemisesi syvin viisaus saa tilaa toimia.


Miten päädyit toimintasi pariin?

Siinä kävi näin: yhtenä päivänä koin vahvan sisäisen tuntemuksen ja tiesin, että nyt minun tulee perustaa toiminimi ja aloittaa ihan omat hommat. Niinpä sukelsin aivan uuteen maailmaan ja perustin Luontoisen helmikuussa 2018. Tätä ennen olin käynyt monia kursseja ja koulutuksia sekä kartuttanut omakohtaista kokemusta luonnollisen hyvinvoinnin tiimoilta. Niitä ja näitä oppimiani ja kokemiani asioita tahdon tuoda esille moniulotteisesti, luovasti sekä oivalluksia herätellen.


Miten luonto inspiroi sinua?

Koen luonnon ja sen kiehtovat mysteerit suurimpana inspiraationa sekä ohjaajana. On kiinnostava havainnoida ympärillä olevaa, nähdä vuorovaikutuksen kehä sekä tuntea rytmi ja pulssi, luontoyhteys. Kun laskeutuu läsnäolevaksi, voi oivaltaa niin paljon. Luonto tarjoaa myös loppumattoman taidenäyttelyn, jota seuratessa lumoutuu vallan tyystin. Miten paljon kauneutta voikaan löytyä!

Minua inspiroi valtavasti myös kasvien kanssa oleminen ja puuhailu. Villiyrttien keruu ja oman ryytimaan hoitaminen on tärkeää kesäpuuhaa. Itse keräämistä kasveista valmistelen kiitollisin ajatuksin hoitavia rohdoksia ja salvoja.


Paras luontokokemuksesi?

Varmaankin yhteenkuuluvuuden tunne on se, joka aina eniten puhuttelee. Nautin suuresti kävelystä luonnossa, pysähdellen ja kuulostellen. Löydän kotoisan ja syleilevän tuntemuksen, kun hiljakseen astelen maan kannattelussa. Koen syvää rauhaa ja levollisuutta.


Mikä on vinkkisi muille, jotka haluavat nauttia luonnosta ja luontoon liittyvistä asioista entistäkin enemmän?

Leikkisyys ja pyyteetön uteliaisuus mukaan, kun lähdet luontoilemaan!

Huomioi kehollisia tuntemuksia ja aistimuksia luontoillessasi. Kuulostele esimerkiksi miltä tuntuu olla maan kannattelussa ja miten kehosi siihen vastaa, miten veden liikkeen katseleminen elähdyttää ja kutsuu aaltoilevaan liikkeeseen, kuinka luonnolliset äänet rauhoittavat olemustasi? Salli itsellesi aikaa laskeutua luonnollisuuteen, hiljakseen ja lempeydessä.


Olemme osa luontoa, samaa hengitystä ja rytmiä; pysähdy aistimaan tätä ajatusta!

 

KIRJOITTAJASTA


Taina Kaura

Luontoinen -yrityksen perustaja

Seinäjoki


"Lempipaikkani luonnossa on lämmin kallio"

24 katselukertaa0 kommenttia

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki