• Milja

VIERASKYNÄ: Kiia / Taigatimes

Vieraskynä -sarjassa luonnosta, hyvinvoinnista ja luovuudesta kiinnostuneet ja inspiraationsa ammentavat kertovat vuoroin omasta kokemuksestaan ja yritystoiminnastaan näiden ihanien aiheiden parissa. Kunnian ensimmäisestä vieraskynäilystä saa Taigatimesin Kiia!


Kuka olet ja mitä teet?


Hei, olen Kiia Koistinen ja toinen luontomatkailuyrityksen Taiga Timesin perustajista. Jaan oman tarinani teille täällä Forestflow'n blogissa ja toivon, että tarinani inspiroi sinua lähtemään retkelle luontoon, tai viemään omaa luontoon liittyvää yritystoimintaasi eteenpäin.


Kuten mainitsinkin, olen perustanut yritykseni Taiga Timesin yhdessä yhtiökumppanini kanssa, joka sattuu samalla myös olemaan parempi puoliskoni. Järjestämme opastettuja retkiä luontoon ja pääkohderyhmämme ovat kansainväliset matkailijat. Teemme retkiä myös suomalaisten kanssa ja olemme suunnitelleet meidän opastetut vaellusretkemme kotimaan markkinoille. Toimimme Helsingissä ja retkemme sijoittuvat eri alueille pk-seudulla ja Keski-Suomessa, ja niihin aina sisältyy kuljetuksen lisäksi opas, ruokailut ja tarvittavat välineet.


Miten päädyit toimintasi pariin?


Olemme tavanneet toisemme reppureissullamme Australiassa 2014 ja reissasimme yhdessä ympäri maailmaa muutaman vuoden ja joka kerta, kun palasin välillä Suomeen, rakastuin kotimaahani enemmän ja uudestaan. Kumppanini muutti Kanadasta suomeen alkuvuodesta 2018 ja opiskeli täällä eräoppaaksi, samalla kuin minä opiskelin Haaga-Heliassa matkailun liikkeenjohtoa. Me molemmat rakastamme luontoa, retkeilyä, seikkailua uusissa paikoissa ja pidämme myös uusien ihmisten tapaamisesta. Nämä yhteiset intohimomme muodostivat myös yhteisen haaveen – miten kivaa olisikaan viedä matkailijoita suomalaiseen luontoon.


Minun piti tehdä liiketoimintasuunnitelma opintojeni viimeisenä vuonna ja se sysäsi meidän yritysidean konkreettisesti liikkeelle. Tämän kautta oli ”helppoa” perustaa yritys suoraan opintojen jälkeen, joten valmistumisiemme jälkeen lähdimme suoraan yrittäjiksi kesällä 2019. Intohimonamme oli ja on, näyttää suomalaista luontoa matkailijoille helppojen, turvallisten ja autenttisten päiväretkien muodossa. Myöhemmin kesällä 2020 aloitimme myös teltta- ja vaellusretket.


Miten luonto inspiroi sinua?


Luonto inspiroi minua monellakin tapaa. Se inspiroi liikkumaan, rentouttaa, virkistää ja ruokkii luovuuttani. Luonnolla on myös selkeästi positiivisia vaikutuksia hyvinvointiini. Jos minua stressaa, väsyttää, kiristää tai muuten vaan on huono päivä, luonnossa oleminen helpottaa. Aina. Arvostan neljää vuodenaikaamme ja on upeaa seurata, kuinka luonto muuttuu vuodenaikojen mukana. Samasta paikasta tulee aina jotain uutta ja upeaa esille sesonkien mukaan. Eniten rakastan työssäni sitä, että voin lähteä keskellä viikkoa viettämään työpäivää luonnossa. Normaalisti minä hoidan meillä toimistoasiat ja tietokoneen ruutua tulee tuijotettua lähes koko päivä, niin mikään ei auta palautumaan paremmin kuin luonnossa kävely.


Millainen on paras luontokokemuksesi?


Näitä on monia, hankala valita parasta! Mutta tässä neljä suosikkiani viime vuodelta. Marjojen kerääminen: aivan ihana tunne, kun olen keräämässä marjoja keskellä metsää yksin luonnon kanssa ja pidän tauon puun juurella. Katselen ympärilleni ja näen vaan vihreää joka puolella. (Vihreä väri tutkitusti myös rauhoittaa.) Arvostus luontoäitiä kohtaan, miten hienoa onkaan, että voin kerätä superfoodia suoraan maasta!


Laavusta herääminen: Meillä on kesäaikana käytössä tuttumme käsin tekemä laavu, eli yksi seinusta suojaa mahdolliselta sateelta. Kun avaan silmäni, näen suoraan luonnon, taivaan ja auringon silmieni edessä. Yöllä kattona toimii tähtitaivas. Voiko paremmin nukkua missään?

Luonnonvesissä uiminen: tarvitseeko tätä edes selittää? Raikkaassa järvessä uiminen piristää ja tuntuu niin upealta, että tunnetta on hankala pukea sanoiksi – suosittelenkin kokeilemaan! Metsäsuksilla hiihtäminen auringon paisteen alla: Ympärillä on valoisaa ja kimaltelevaa lunta, pakkanen puree poskiani ja hengitän raikkainta sekä puhtainta ilmaa maailmassa. Tunnen olevani elossa.


Mikä on vinkkisi muille, jotka haluavat nauttia luonnosta ja luontoon liittyvistä asioista entistäkin enemmän?


Luontoyhteyden ylläpitäminen on minulle tärkeää, ja suosittelen sitä jokaiselle. Kun menet luontoon, niin rauhoita ajatuksesi hetkeksi ja huomio ympäristösi kaikilla aisteilla. Ole läsnä. Kuuntele ympäristöäsi, seuraile katseellasi luonnon eläimiä tai puiden liikettä, koskettele sammalta, tuoksuttele puuta ja maistele raikasta ilmaa tai marjoja sesongin mukaan. Keskity luonnon yksityiskohtiin, löydätkö taidetta? Miten muurahaiset rakentavat kekoaan ja puiden silmut aukeavat? Kuinka lumi narskuu kenkien alla ja jääkiteet loistavat auringon valossa?


Anna luonnon antaa sinulle energiaa ja uppoudu ympäristöön. Eikä aina tarvitse mennä merta edemmäs kalaan, vaan takapihallasi sijaitseva lähimetsä toimii erittäin hyvin. Kaupungissa puistossa oleskelu jo rentouttaa, se että sinulla on puita ja vihreää ympärilläsi vahvistaa luontoyhteyttäsi. Ja muista, ei ole huonoa säätä, on vain huonot varusteet. ;) Sadekelilläkin on omat puolensa: luonto tuoksuu voimakkaammin ja ilmassa on enemmän happea. Kylmällä säällä muista kerrokset! Luonnon keskellä on kaunista ja kuvia tekisi mieli ottaa, ja suosittelenkin kuvien ottamista, mutta keskity myös olemiseen ilman puhelinta. Kukaan ei tarvitse sinua juuri nyt, kun olet hetken itsesi ja luonnon kanssa.

 

KIRJOITTAJASTA


Kiia Koistinen

Taiga Timesin perustaja

Helsinki


"Lempipaikkani luonnossa on metsässä järven äärellä."

34 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki