Pelkkä musta taustakuva.jpg
  • Milja

VIERASKYNÄ: Kaisa/Naturested

Päivitetty: 20. kesäk. 2021

Vieraskynä -sarjassa luonnosta, hyvinvoinnista ja luovuudesta kiinnostuneet ja inspiraationsa ammentavat kertovat omasta kokemuksestaan sekä yritystoiminnastaan näiden aiheiden parissa.

Kuka olet ja mitä teet?


Moikka, Olen Kaisa Koskinen, helsinkiläinen luontoa ja hyvinvointia rakastava yrittäjä. Yritykseni Naturested on syntynyt hyvinvoinnin ja luonnon, eli kahden intohimoni ympärille. Olen kotoisin Hämeenkyröstä, jossa vietin lapsuuteni metsien keskellä. Kesät kuljin aina avojaloin luonnossa leikkien. Olen lapsuudesta asti kokenut olevani vahvasti yhteydessä luontoon.


Naturested on luontolähtöisiä hyvinvointipalveluita tarjoava yritys. Yritykseni missio on auttaa ihmisiä löytämään tasapaino itsensä ja luonnon kanssa. Haluan auttaa ihmisiä voimaan hyvin ja kunnioittamaan luontoa. Tällä hetkellä Naturestedin palveluihin kuuluvat muun muassa ohjatut metsäkylpyelämykset sekä moniaistilliset hyvinvointiluennot. Naturestedin uusin palvelu on Löydä Luonto -metsäkylpyohjelma. Löydä Luonto on uudenlainen hyvinvointipalvelu, joka tuo luonnon terveysvaikutukset kaikkien ulottuville, myös työyhteisöille. Naturestedin pääkohderyhmiä ovat tällä hetkellä suomalaiset yritykset sekä yksityishenkilöt, jotka haluavat voida paremmin.


Miten päädyit toimintasi pariin?


Olin vuosien ajan haaveillut yrittäjyydestä, mutta en ollut edistänyt unelmaani. Talvella 2018 törmäsin ensimmäisen kerran japanilaiseen Shinrin-yoku metsäterapian menetelmään. Menetelmän tutkitut hyvinvointi- ja terveysvaikutukset saivat minut vakuuttuneeksi ja aloin opiskella aiheesta lisää. Perustin Naturested-yrityksen elokuussa 2019. Samana syksynä pääsin vielä matkustamaan metsäkylvyn synnyinmaahan Japaniin, ja palattuani matkalta olin varma, että tämä olisi kutsumukseni. Olinhan jo vuosien ajan työskennellyt liikunnan, hyvinvoinnin ja elämysten parissa, joten tässä yhdistyi kaikki osaamiseni sekä intohimoni. Alkuun toimin sivutoimisena yrittäjänä. Vuoden 2021 alussa irtisanouduin palkkatyöstä ja aloitin päätoimisen yrittäjyyden.


Miten luonto inspiroi sinua?


Luonto inspiroi minua monin eri tavoin. Luonto opettaa esimerkiksi hiljentymistä, oman äänen kuuntelua, kiitollisuutta, toisten huomioon ottamista, muutosten hyväksymistä ja hetkessä elämistä. Löydän sieltä usein vastauksia itseäni mietityttäviin asioihin. Luonnossa voin olla oma itseni sellaisena kuin olen. Luonto inspiroi luomaan ja oppimaan uutta, liikkumaan sekä pysähtymään ja kiinnittämään huomiota pienten yksityiskohtien kauneuteen.


Paras luontokokemuksesi?


Monet elämäni parhaista kokemuksista liittyvät luontoon. Kesällä 2019 toteutin pitkäaikaisen unelmani ja kiipesin Afrikan korkeimman vuoren huipulle. Noin viikon pituisella vaelluksella voitin itseni ja tunsin yhteenkuuluvuutta luonnon kanssa. Vuorella olimme täysin luonnon armoilla. Koko yön kestäneen huiputuksen jälkeen olin väsynyt, mutta äärimmäisen onnellinen. Katselin auringonnousua pilvien yläpuolelta ja tunsin olevani elossa joka solulla! Laitesukelluksen parissa olen päässyt myös kokemaan ikimuistoisia hetkiä veden alla. Suomen luonto on kuitenkin rakkain. Vaellus ja hiihto Lapin tuntureilla, avantouinti, yöttömät yöt telttaretkillä, lämpimät kesäillat mökkilaiturilla sekä metsäkylpyelämykset asiakkaideni kanssa. En pysty valitsemaan vain yhtä, koska ihania kokemuksia on niin paljon!


Vinkkisi/suosituksesi muille?


Muista, että luonnossa olemista ei tarvitse suorittaa. Tärkeintä on, että teet siellä sellaisia asioita, joista aidosti nautit. Lähde avoimin mielin kokeilemaan! Jo 20 minuuttia luonnossa parantaa tutkitusti hyvinvointiasi. Muista pukeutua sään mukaisesti, koska se tekee luonnossa liikkumisesta mielekkäämpää. Luonnossa oleminen on ilmaista ja vieläpä terveellistä. Pysähdy kauniiden maisemien äärelle, haista, maista ja koe luonto eri aistein. Jos haluat kokea jotain uutta ja erilaista, suosittelen rohkeasti testaamaan myös ohjattuja luontoretkiä ja -elämyksiä.

 

KIRJOITTAJASTA


Kaisa Koskinen

Luontoalan yrittäjä Naturested-yrityksessä

Helsinki


"Lempipaikkani luonnossa on merellä tai mahdollisimman korkealla merenpinnan yläpuolella"

19 katselukertaa0 kommenttia

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki