Kevätmetsä

METSÄKYLPY

Rauhaa, rentoutta ja hyvinvointia luonnon hyvinvointivaikutusten ja mindfulnessin avulla

Metsäkylpy on ohjattu meditatiivinen hetki luonnossa. Metsäkylvyn tarkoituksena on juurruttaa tähän hetkeen, herättää kaikki aistit ja saattaa mieli ja keho rentoutuneeseen ja meditatiiviseen tilaan.

 

Mitä metsäkylvyssä tehdään?

 

Metsäkylpy alkaa aina rauhoittumisella ja tilanteeseen keskittymällä. Tähän käytetään hengitysharjoituksia ja aistikokemuksia. Metsäkylvyn aikana ollaan usein hiljaisuudessa, jotta mahdollistetaan rentoutuminen ja "mestään uppoutuminen". Ohjaaja antaa erilaisia harjoituksia, joiden avulla tutustutaan metsään kaikkien aistien kautta. Harjoituksina voi olla esimerkiksi mieleisten elementtien etsimistä ja tutkimista, silmät kiinni ruohossa makoilua tai oksien havinan tahtiin hengittämistä. Mestäkylvyt voivat kestää 15 minuutista useampaan tuntiin, ja niiden aikana voidaaan käsitellä erilaisia teemoja. Teemametsäkylvyistä lisää sivun alalaidassa.

Mitä Metsäkylpyyn kuuluu?

 • Alkurentoutus eli juurtuminen tuulikellojen soidessa

 • Hengitys- ja mielikuvaharjoituksia luonnossa

 • Itsetuntemusta syventäviä harjoituksia

 • Rauhallista liikuskelua, istumista tai makoilua metsässä

 • Tee- tai kahvihetki

Metsäkylpy voi myös sisältää:

 • Runoja, kirjoittamista, musiikkia tai maalausta

asiakkaan toiveiden tai tietyn teeman mukaan

Sisämetsäkylpy

Sisämetsäkylvyssä metsä tuodaan ihmisen luo. Tämä voi toimia rauhoittavana mindfulness- tuokiona työpaikalla, juhlissa, kavereiden kanssa - miten vain itse haluat.

Sisämetsäkylvyt sopivat myös erityisesti henkilöille, joilla on liikkumisen kanssa vaikeuksia, eivätkä he tästä syystä pääse metsään.

 

Sisämetsäkylvyssä tutustutaan kaikkiin luontoelementteihin ja tehdään samalla tavoin hengitys- ja mielikuvaharjoituksia kuin tavallisessakin metsäkylvyssä.

Teemametsäkylpy

Teemametsäkylvyssä voidaan käsitellä erilaisia tunteita ja ajankohtaisia teemoja. Metsäkylpy- ja mielikuvaharjoitukset muokataan tällöin teeman mukaisiksi.

 • Suru, ahdistus

 • Ilo, onnellisuus

 • Stressi

 • Luovuus

 • Vapaus

Haluatko tietää lisää?

Lue blogikirjoitus Metsäkylvystä tästä.

ASIAKASPALAUTTEET

"Ennen metsäkylpyä oli odottava fiilis ja mieli kaipasi rauhoittumista. Metsäkylvyn jälkeen olo on rentoutunut, kiitollinen, rauhallinen ja innostunut luonnosta."

"Parasta metsäkylvyssä oli kiireettömyys, ihana sijainti metsän ja meren äärellä sekä asiantunteva ohjaus ja ohjaajan oma innostuneisuus."

"Metsäkylvyssä stressaantunut ja väsähtänyt olo vaihtui levänneeksi ja juurtuneeksi oloksi. Pääsi pitkästä aikaa lähelle itseään."

"Tykkään pitkistä harjoituksista, joissa ehtii olla rauhassa luonnon ja itsensä äärellä. Parasta oli harjoitus, jossa piti etsiä oma mielipuu ja viettää aikaa sen äärellä."

"Metsäkylpy toi mieleen lapsuuden ja muistot siitä, kun on viettänyt aikaa metsässä ja meren äärellä. Huomasin uudestaan luonnon kauneuden."