top of page
637842764436655886_Afterlight_Edit.jpg

METSÄKYLPY

Rauhaa, rentoutta ja hyvinvointia luonnon hyvinvointivaikutusten ja mindfulnessin avulla

Metsäkylpy on ohjattu meditatiivinen hetki luonnossa. Metsäkylvyn tarkoituksena on juurruttaa tähän hetkeen, herättää kaikki aistit ja saattaa mieli ja keho rentoutuneeseen ja meditatiiviseen tilaan.

 

Mitä metsäkylvyssä tehdään?

 

Metsäkylpy alkaa aina rauhoittumisella ja tilanteeseen keskittymällä. Tähän käytetään hengitysharjoituksia ja aistikokemuksia. Metsäkylvyn aikana ollaan usein hiljaisuudessa, jotta mahdollistetaan rentoutuminen ja "mestään uppoutuminen". Ohjaaja antaa erilaisia harjoituksia, joiden avulla tutustutaan metsään kaikkien aistien kautta. Harjoituksina voi olla esimerkiksi mieleisten elementtien etsimistä ja tutkimista, silmät kiinni ruohossa makoilua tai oksien havinan tahtiin hengittämistä. Mestäkylvyt voivat kestää 15 minuutista useampaan tuntiin, ja niiden aikana voidaaan käsitellä erilaisia teemoja. Teemametsäkylvyistä lisää sivun alalaidassa.

Teemametsäkylpy

Teemametsäkylvyssä voidaan käsitellä erilaisia tunteita ja asiakkaalle ajankohtaisia asioita. Metsäkylpy- ja mielikuvaharjoitukset muokataan tällöin teeman mukaisiksi. Teemametsäkylvyt voi rakentaa esimerkiksi seuraavien tunteiden pohjalta: suru tai ahdistus, ilo, onnellisuus, stressi, luovuus ja vapaus.

Haluatko tietää lisää?

Lue blogikirjoitus Metsäkylvystä tästä.

637842659670125892_Afterlight_Edit.jpg

PALAUTTEET

"Ennen metsäkylpyä oli odottava fiilis ja mieli kaipasi rauhoittumista. Metsäkylvyn jälkeen olo on rentoutunut, kiitollinen, rauhallinen ja innostunut luonnosta."

"Parasta metsäkylvyssä oli kiireettömyys, ihana sijainti metsän ja meren äärellä sekä asiantunteva ohjaus ja ohjaajan oma innostuneisuus."

"Metsäkylvyssä
stressaantunut ja väsähtänyt olo vaihtui levänneeksi ja juurtuneeksi oloksi. Pääsi pitkästä aikaa lähelle itseään."

"Tykkään pitkistä harjoituksista, joissa ehtii olla rauhassa luonnon ja itsensä äärellä. Parasta oli harjoitus, jossa piti etsiä oma mielipuu ja viettää aikaa
sen äärellä."

"Metsäkylpy toi mieleen lapsuuden ja muistot siitä, kun on viettänyt aikaa metsässä ja meren äärellä. Huomasin uudestaan luonnon kauneuden."

bottom of page