1641574603431.jpg

LUMAVA YIN-JOOGA

Meditatiivinen yin-jooga rentouttaa kehon ja mielen, syventää hengitystä ja tuo tilaa kehoon.

Mitä yin-jooga on?

Yin-jooga on sekä kehon että mielen harjoitus ja toimii hyvävä vastapainona yang-tyyppiselle eli voimakkaalle ja fyysiselle harjoitukselle tai elämäntavalle. Yin lisää kehon joustavuutta ja liikkuvuutta, mutta tekee saman myös mielelle. Tässä joogamuodossa keskitytään erityisesti alavartalon avaukseen, lonkkiin, selkään ja jalkoihin.

Mitä yin-joogassa tehdään?

Forestflow'n yin-jooga koostuu Somaya Academyn periaatteiden mukaisesti viidestä eri osasta, joita ovat:

  • tunnin teema (esimerkiksi vuodenaika tai tunne, jota käsitellään)

  • pranayama eli hengitysharjoitus

  • asanat eli jooga-asennot

  • savasana eli loppurentoutus

  • meditaatio

Keskeistä yin-joogassa on se, että asanoihin siirrytään rauhallisesti ja niissä viivytään 2-5 minuuttia asanasta riippuen. Asanat tehdään pääosin lattiatasossa istuen tai maaten. Ihanteellinen asento löytyy silloin, kun tunnet pientä venytystä ja voit olla asanassa rennosti, kehoa pakottamatta. Yin-joogassa käytetään usein apuvälineitä, kuten blokkeja, blostereita, tyynyjä tai vilttejä. Niiden tarkoitus on mahdollistaa se, että asanoissa pystyy olemaan tuettuna ja mukavasti.

Forestflow´n yin-joogassa käytetään usein myös äänikylvystä tuttuja instrumentteja, kuten tuulikelloja tai äänimaljoja, jotka syventävät harjoitusta.

Kenelle yin-jooga sopii?

Forestflow´n yin-joogatunnit sopivat kaikille mielen ja kehon kanssa työskentelystä kiinnostuneille. Yin-jooga tasapainottaa stressaantunutta tai kuormittunutta kehoa ja mieltä. Asanoista annetaan erilaisia vaihtoehtoja, joten löydät varmasti juuri sinulle sopivan, olit sitten joogannut jo pitempään tai kokeilit yin-joogaa ensimmäistä kertaa. Säännöllisen yin-harjoituksen myötä opit viemään meditatiivisen ja hyväksyvän asenteen myös joogamaton ulkopuolelle.

Katso kalenterista

seuraavien tuntien ajankohdat